Over JV

Wheelie queer. (Ontwerp: Ellen Murray, www.ellenmurray.co.uk)

Op deze site vind je informatie en persoonlijke ervaringen over Jochems leven als queer met een chronische ziekte. Beide onderwerpen leiden nog steeds tot onbegrip en vooroordelen, wat kan uitmonden in discriminatie.

Jochem is ervan overtuigd dat begrip en gelijkwaardige behandeling beginnen bij kennis. Als gepassioneerd voorlichter wisselt hij informatie en sprekende voorbeelden met elkaar af. In de hoop dat je je beter kunt inleven in zijn situatie én in die van vele anderen...

Over Jochem

Jochem (1974) is een gedreven man, met bijzondere aandacht voor rechtvaardigheid. Hij noemt zich – naar Engels voorbeeld – queer & disability activist. Kortom, iemand die zich inzet voor gelijke rechten voor LHBTIQ’ers en/of mensen met een beperking.

Jochem is een ervaren transactivist. Hij is initiatiefnemer van Transman.nl, oprichter van Stichting Transman en mede-oprichter van Transgender Netwerk Nederland. Op dit moment is hij voorzitter van Stichting Transman. Ook is hij actief betrokken bij het collectief Principle 17, dat zich inzet voor betere transgenderzorg in Nederland.

Daarnaast heeft hij ruime ervaring in de wereld van mensen met een handicap of chronische ziekte. Zo is hij jarenlang actief geweest bij de diverse organisaties voor D/doven en slechthorenden. Momenteel is hij betrokken bij het nieuwe Bes Netwerk van de Pagan Federation International Nederland, organiseert hij elke maand een (onafhankelijke) ME-Huiskamergroep voor mensen met ME/cvs en schrijft hij voor het platform WijRollen.nl.