Leven met ME/cvs is… Na een uur milde activiteit de rest van de dag total loss zijn.

Na een (niet bijzonder intensief) gesprek van een half uur in de ochtend en een reistijd van 2x 20 minuten (rustig fietsen) kan ik zó ontzettend uitgeput zijn, dat ik de rest van de dag tot niets meer in staat ben.

En “niets” is dan ook echt NIETS! Dus niet even de plantjes water geven of een afwasje doen. Ik bedoel dat ik de rest van de dag als een zombie op bed lig en naar voorspelbare tv-series kijk. Ik zou liever een boek lezen, maar dat is geen optie. Zelfs korte, eenvoudige teksten vragen een concentratie die ik in deze “zombiestand” niet op kan brengen. Dat kost meer energie dan ik heb.

Als het eindelijk avond is geworden, dan hoop ik dat er nog een restje van de vorige dag over is dat ik kan opwarmen. Want op dit soort dagen red ik het niet om te koken. Geen energie meer voor. Die was 's ochtends al opgebruikt.

Inmiddels ben ik redelijk ingespeeld op een leven met ME/cvs, dus ik kook vaak voor 2 of meer dagen tegelijk. Met een beetje planning lukt het me zo doorgaans om elke avond gezond te eten. Maar dan moet ik niet teveel van dit soort dagen achter elkaar hebben, natuurlijk...

Reactie toevoegen