Leven met ME/cvs is… 3 tot 6 weken griep normaal vinden.

Snif [foto: Silviarita]

Sinds ik ME/cvs heb, is griep zoveel ingrijpender dan voorheen. Vroeger was een griepje een kwestie van 1 à 1,5 week en dan was ik er weer bovenop. Maar nu is mijn leven 3 tot 8 weken volledig ontregeld.

Griep uit zich totaal anders dan gewoon, als het bovenop de ME/cvs komt. Eerst ben ik 1 tot 2 weken hangerig en tot heel weinig in staat. Dan ben ik 1 tot 2 weken echt goed ziek en tot helemaal niets in staat. En aan het eind ben ik weer 1 tot 2 weken kapot en tot heel weinig in staat.

Met “heel weinig” bedoel ik heel weinig voor mij, dus in vergelijking met wat ik normaal kan. Mijn normaal is al vele malen minder dan voor een gezond iemand. Dus “heel weinig” betekent dat ik op dat moment bijzonder weinig tot niets presteer!

Kortom, griep is een langdurige en zeer ingrijpende aanslag op mijn dagelijkse functioneren, die mijn leven in voor 3 tot 6 weken volledig op zijn kop zet. En als ik dan weer hersteld ben, dan ligt er steevast een grote berg achterstallige taken op me te wachten. Dus ik ben vaak nog 2 weken onderweg, voordat ik weer een beetje terug in balans ben…

Reactie toevoegen