14 juni: Goddelijke beperkingen – op reis met Bes

De god Bes

Het PFI-NL Bes Netwerk organiseert op zondag 14 juni 2020 een online bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met de goedlachse, kleine god Bes en vertellen we waarom ons netwerk naar hem is vernoemd. Ook gaan we met elkaar in gesprek over wat we herkennen in Bes. We sluiten de middag af met een Bes talisman.

Goddelijke beperkingen – op reis met Bes

Datum: zondag 14 juni 2020

Tijd: 15.00 – 16.30 uur, napraten tot 17.00 uur

Locatie: webadres krijg je na aanmelding

Aanmelden: soleil@paganfederation.org

Wat?

De Egyptische god Bes was een van de kleinere goden. Hij had daarom geen eigen tempels, maar mensen hadden vaak in huis een altaar voor hem. Hij vervulde een belangrijke rol in het dagelijkse leven van gewone mensen.

Na de kennismaking met Bes volgt een groepsgesprek over wat we herkennen in Bes. Wat voor invloed heeft je handicap op de beleving van je spiritualiteit? Hoe kun je die ervaring meenemen in je verdere leven? Met elkaar gaan we dieper op deze thema’s in. We zien uit naar een interessante uitwisseling van ideeën en ervaringen!

We sluiten de middag af met een Bes talisman, die je thuis kunt gebruiken, bijvoorbeeld op je altaar. Hoe we dit precies gaan doen, blijft nog even een verrassing.

Hoe laat?

De bijeenkomst vindt online plaats, vanaf 15.00 uur. We verwachten rond 16.30 uur klaar te zijn. Halverwege is er een korte pauze. Na afloop is er gelegenheid om (online) na te praten, tot ongeveer 17.00 uur.

Waar?

We organiseren deze activiteit via Jitsi Meet. Jitsi Meet werkt heel eenvoudig: na je aanmelding mailen we je het webadres, waar je gewoon heen kunt gaan. Je hoeft niets te downloaden, en ook niet in te loggen.

Om interactief mee te kunnen doen zijn een webcam en microfoon handig, maar het kan eventueel ook zonder, via de chat.

Aanmelden

Aanmelden voor deze interactieve middag kan bij Soleil: soleil@paganfederation.org. Na je aanmelding krijg je het webadres van deze bijeenkomst.

Als je iets specifieks nodig hebt om mee te kunnen doen, laat het ons weten bij je aanmelding. We doen ons best om daar, in overleg met jou, voor te zorgen.

Reactie toevoegen